LAB Kunst & Techniek

Hoe kunnen kunst en techniek een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van creatief denken en handelen van de basisschoolleerling? Hoe kunnen kunst en techniek elkaar versterken in activiteiten uitgevoerd in het basisonderwijs?

LAB Kunst en Techniek 4.4.18 Foto Ingrid Joppe

LAB Kunst en Techniek (Joppe fotografie)

Wat hebben kinderen, (toekomstige) leerkrachten, vakdocenten, schoolleiders en schoolteams nodig om met kunst en techniek te kunnen werken? Wat zijn de rollen hierbij van het kind, de leerkracht, de vakdocenten, schoolleiders en schoolteams?Onderwerpen waaraan de LAB-deelnemers met elkaar werken. Het LAB Kunst & Techniek is samengesteld uit professionals werkzaam bij ArtEZ, pabo HAN, het basisonderwijs, Kröller-Müller Museum, Rijnbrink groep, Marant onderwijsbegeleiding en Fillip studio’s. De complexe vragen roepen weer nieuwe vragen op die in de praktijk verkend worden. Door samen te doen: door te experimenteren, te creëren en hierop te reflecteren wil het LAB Kunst & Techniek met geïllustreerde antwoorden komen.

De kunst van het maken

Manifest

In een op technologie georiënteerde toekomst is kunst waarschijnlijk belangrijker dan rekenen. Iets weten is handig, maar je moet vooral weten wat je met die kennis kunt. In het domein van kunst, wetenschap en technologie ontdekt ieder kind zijn talenten en werkt gericht aan zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfreflectie. Hoe? Door ‘makersonderwijs’, want het LAB hecht aan klooien en verbeelden met volop ruimte voor verwondering en plezier!

Makercosmos


Digitaal platform over makersonderwijs in Gelderland voor iedereen die wil werken met kunst en techniek in het onderwijs.

www.makercosmos.org

pamflet flyer NL

Het LAB Kunst & Techniek gaazelfstandig verder. 

Miranda Siemelink

Door

Miranda Siemelink

Miranda is adviseur onderwijs, haar doel is het optimaliseren van onderwijs voor het kind

Stel een vraag