Art4Success

Onderzoek naar hoe een succesvol sportproject voor het speciaal onderwijs kan worden gebruikt en omgezet naar de kunstvakken. Leerlingen van Speciaal onderwijs scholen maken kennis met verschillende kunstenaars en werken met verschillende kunstdisciplines. De kinderen ontwikkelen vaardigheden en ontdekken waar ze plezier in hebben. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.

art4success

Woensdag 5 juni 2019 was de grote dag voor veertien leerlingen van Het Bariet, De Ziep en Hamalandschool. Zij mochten tijdens een theaterpresentatie in De Gruitpoort in Doetinchem hun gemaakte theaterkunsten tonen aan ouders en meesters en juffen. Tijdens het project hebben de leerlingen 10 weken lang elke woensdag, onder leiding van kunstdocenten Kirsten Robben en Djovrie Krus, gewerkt aan theaterlessen en kostuumontwerp. Het eindresultaat was dat de leerlingen zelf hun prachtige kleurrijke kostuums op een ludieke manier presenteerden aan het glunderende publiek.

artforsuccess

Afsluiting Art4Success 2019

Topics

Culturele competenties Speciaal Onderwijs
Marian Meeuwsen

Door

Marian Meeuwsen

Marian is adviseur voor het speciaal onderwijs. Scholen in het speciaal onderwijs kunnen bij haar terecht als ze vragen hebben over het verankeren van cultuur in hun beleid.

Stel een vraag