Route Cultuureducatie

Hoe kom je van commitment voor cultuureducatie naar een gedegen plan dat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de school? Hoe zorg je dat de school zelf de regie heeft in dit proces? De afgelopen jaren hebben we daar veel ervaring in opgedaan, zowel landelijk als in Gelderland. Op basis van die ervaring ontwikkelen we samen met vijf Gelderse cultuurpunten de Route Cultuureducatie. De Route geeft houvast en biedt een overzicht van de stappen op weg naar cultuureducatie met kwaliteit.

Route Cultuureducatie Preview

Route Cultuureducatie

In het kort

De eerste drie stappen van de Route Cultuureducatie zijn voor iedereen gelijk. In de intake stemmen school en cultuurpunt verwachtingen zo helder mogelijk af. Vervolgens onderzoekt de school met het evaluatie-instrument Evi 2.0 waar ze nu staat. In het routegesprek bepaalt de school waar ze naar toe wil en welke stappen ze daarvoor gaat zetten. De onderwerpen visie, programma, deskundigheid, samenwerking en de samenhang hiertussen vormen daarvoor de basis.

Samen op weg

Bij het vormgeven en uitvoeren van de Route Cultuureducatie wordt de school professioneel ondersteund door een begeleider van een cultuurpunt uit haar regio. Zij gaan in gesprek en maken samen afspraken, met als doel te komen tot een koers die past bij de ambities en mogelijkheden van de school.

Route Cultuureducatie is een initiatief van Cultuur Oost en Muzehof Centrum voor de Kunsten, Cultuurbedrijf RIQQ, Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuurkust en Amphion Cultuurbedrijf. De website van de Route Cultuureducatie is tijdens de startdagen van CMK 2021-2024 op 4 en 8 maart 2021 gepresenteerd.