Scholing en CMK

Scholing is een belangrijk onderdeel van CMK. Cultuur Oost organiseert bijvoorbeeld een Basistraining ‘Coachend werken met Route Cultuureducatie’ voor medewerkers van cultuurpunten die als taak hebben de Route Cultuureducatie binnen CMK Gelderland op scholen te begeleiden. Maar er is ook deskundigheidsbevordering voor leraren, educatief medewerkers en kunstenaars die werkzaam zijn in het onderwijs.

pexels-photo-6941442-p61d5wdzotgpnpze1z97rbec08c1ns1seld9th0spq

Training Interne Cultuur Coördinator

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? De opleiding Interne Cultuur Coördinator (ICC) leidt binnen jouw school een interne cultuurcoördinator op die zorgt voor visie en beleid op het gebied van cultuureducatie en voor meer samenhang binnen de huidige culturele activiteiten.

Meer informatie

metjevakvoordeklas

Met je vak voor de klas

Cultuur Oost, Culture Ede, Gigant Apeldoorn, Lindenberg Nijmegen en Rozet Arnhem slaan de handen ineen om zich samen in te zetten voor het versterken van het Gelderse netwerk van kunstvakdocenten. Samen geven ze vorm aan twee scholingstrajecten: “Met kunst voor de klas” voor beginnende kunstvakdocenten in het primair onderwijs en “Als kunst je vak is”  voor ervaren kunstvakdocenten in het primair onderwijs die verdieping zoeken. CultuurCollege organiseert de trainingen, die plaatsvinden op diverse locaties in Gelderland.

Meer informatie

 

telework-concept-illustration_114360-5624

Basistraining Coachend werken in CMK voor cultuurpunten en vakdocenten

De school heeft de regie en jouw rol zit in het zorgvuldig begeleiden van het proces. Wat houdt dat precies in? En wat vraagt dit van jou als medewerker van een cultuurpunt of vakdocent? In deze training ontdek je hoe jij de school optimaal begeleidt in CMK en de Route Cultuureducatie. Je verdiept je in gespreksvoering, ontdekt hoe je eigenaarschap van de school verstevigt en oefent je in coachend begeleiden van de school. Je krijgt zicht op jouw verantwoordelijkheid in het proces, en weet hoe en wanneer je je eigen expertise, kennis en netwerk het beste inzet. 

Meer informatie

 

pexels-photo-3205568-1024×1024

Meer scholingsaanbod

Kijk wat CultuurCollege nog meer voor het onderwijs te bieden heeft en bekijk het aanbod van cultuurpunten in de regio:

Onderwijs aanbod CultuurCollege