Scholing en CMK

Scholing is een belangrijk onderdeel van CMK. Cultuur Oost organiseert bijvoorbeeld een Basistraining ‘Coachend werken met Route Cultuureducatie’ voor medewerkers van cultuurpunten die als taak hebben de Route Cultuureducatie binnen CMK Gelderland op scholen te begeleiden. Maar er is ook deskundigheidsbevordering voor leraren, educatief medewerkers en kunstenaars die werkzaam zijn in het onderwijs.

Interne-Cultuur-Coördinator-CultuurCollege-oqh3oq5qchp3z2g5x93aax2bjylf2tq2fgn25cgw2m

Training Interne Cultuur Coördinator

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? De opleiding Interne Cultuur Coördinator (ICC) leidt binnen jouw school een interne cultuurcoördinator op die zorgt voor visie en beleid op het gebied van cultuureducatie en voor meer samenhang binnen de huidige culturele activiteiten.

Meer informatie

metjevakvoordeklas

Met je vak voor de klas

Cultuur Oost, Culture Ede, Gigant Apeldoorn, Lindenberg Nijmegen en Rozet Arnhem slaan de handen ineen om zich samen in te zetten voor het versterken van het Gelderse netwerk van kunstvakdocenten. Samen geven ze vorm aan twee scholingstrajecten: “Met kunst voor de klas” voor beginnende kunstvakdocenten in het primair onderwijs en “Als kunst je vak is”  voor ervaren kunstvakdocenten in het primair onderwijs die verdieping zoeken. CultuurCollege organiseert de trainingen, die starten vanaf maart 2021 en plaatsvinden op diverse locaties in Gelderland.

Meer informatie

 

Online-onderwijs-ontwerpen-Cultuur-Oost-training-oyarso5dfvc51fr3oi7g0cmh77gifmvmn8cyum6b0g

Online onderwijs ontwerpen

Door de recente maatregelen omtrent het coronavirus staat het kunstonderwijs onder druk. Door de onvoorspelbaarheid van de ontwikkeling van het virus is de toegang tot scholen beperkt en kunnen kunstlessen vaak niet plaatsvinden. Hier zijn kinderen en cultuurliefhebbers de dupe van. Het is van belang voor kunstinstellingen om weerbaar te worden en innovatieve tools in te zetten om kunstonderwijs te continueren.

Meer informatie

pexels-photo-3205568-1024×1024

Meer scholingsaanbod

Kijk wat CultuurCollege nog meer voor het onderwijs te bieden heeft en bekijk het aanbod van cultuurpunten in de regio:

Onderwijs aanbod CultuurCollege