CMK voor het voortgezet onderwijs

In Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 wordt een eerste stap gemaakt in het voortgezet onderwijs, te beginnen bij het vmbo. Net als voor het primair onderwijs gaat het programma CMK voor het voortgezet onderwijs opgebouwd worden vanuit de dagelijkse praktijk. De vmbo-leerling krijgt zelf een belangrijke rol in de ontwikkeling van het eigen cultuureducatie programma op de school.

CMK VO klas

Onderzoek en pilotprojecten

Door verschillende pilotprojecten op te starten onderzoekt Cultuur Oost samen met scholen, cultuuraanbieders en cultuurpunten hoe vmbo-scholen in Gelderland het best begeleid kunnen worden richting een ontwikkeling op het gebied van cultuureducatie.

Lees verder

TarikVanDoorn-SanderDemmink2

Eerste CMK co-creatie op vmbo in Gelderland

Sander Demmink van vrijeschool De Regge in Zutphen wil graag spoken word opnemen in lesprogramma over poëzie om die aan te laten sluiten bij de belevingswereld van zijn vmbo-leerlingen. Dankzij een bijdrage uit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit kan Tarik van Doorn betrokken worden bij de ontwikkeling en uitvoering van de les.

Lees verder

photo-5325931-p61i59x7wn0l8tfgmik6l1v11c7oke5r2f70sf25d0

Cultuurcoördinator voortgezet onderwijs

Als cultuurcoördinator in het voortgezet onderwijs ben jij de spil voor goed cultuuronderwijs op jouw school. Met een hart voor leerlingen, kunst, erfgoed en media houd jij het overzicht over de inhoudelijke, relationele en operationele kwaliteit van het cultuuronderwijs.
Vanaf september 2021 starten in vier regio’s de landelijke pilot trainingen cultuurcoördinator voortgezet onderwijs. In deze training ga je aan de slag om het cultuuronderwijs op jouw school naar een hoger plan te tillen.

Lees verder