Uitgelicht: CMK en Speciaal Onderwijs

Het speciaal onderwijs heeft een bijzondere plek binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit Gelderland. In de periode 2017-2020 zijn meerdere projecten ontwikkeld: hoe kan ik een kunstenaar inzetten, hoe kan ik procesgericht werken, hoe breng ik beleid in de praktijk, hoe kan ik cultuuronderwijs koppelen aan wereldoriëntatie en hoe kan ik dans en muziek inzetten voor deze speciale doelgroep? Kom proeven van de kennis die het speciaal onderwijs heeft opgedaan.

Art-for-succes-1

Art For Success - Gruitpoort Doetinchem

Op het programma staan presentaties van:

  • Sprinklesclub: dansen met of zonder beperking (Cultura Ede, Introdans en de Onderwijsspecialisten) door Adriaan Luteijn.
  • Speciaal Verbeeld: Hoe kunstonderwijs de ontwikkeling van de verbeeldende vermogens van leerlingen met speciale onderwijsbehoeften kan stimuleren (LKCA) door Theisje van Dorsten.
  • Drie rondes met Speciaal Onderwijs projecten uit de CMK periode 2017-2020

Een uitgewerkt programma staat hier (pdf).

Voor wie is deze bijeenkomst geschikt:

  • Leerkrachten, directeuren, bestuursleden, coördinatoren uit het Speciaal Onderwijs en SBO.
  • Culturele organisaties, Cultuurpunten, vakdocenten, kunstenaars en studenten die (willen) werken voor het speciaal onderwijs zijn ook van harte welkom.
  • Voor SO- of SBO-scholen die meer aan cultuureducatie willen doen of willen deelnemen aan de volgende CMK-periode 2021-2024 is dit een mooie kans om te ontdekken welke mogelijkheden er voor cultuureducatie zijn.